Сучасний бібліотекар України 2. День третій...

       Сучасні бібліотекарі у вирі навчання... А Як Ви думаєте, що спільного між диригентом оркестру, який переконує у тому, що класичну музику неможливо не любити та ілюзіоністом? Перша половинна тренінгу третього дня викликала шквал контрастних емоцій, від яких справжні мурашки по тілу. Це все - Digital Storytelling. 7 кроків для того, щоб цифрові історії фіналістів отримали справжнього "Оскара" на студентському дні !


       А далі все затанцювало:) І не просто, а в ритмі мелодій, які створювали самі сучасні! Скласти аудіопазл? Та дуже просто! Відкриваємо Audacity і ми не просто бібліотекарі, а справжні звукорежисери ))  І не кажіть, що це дуже складно! Нам під силу навіть це!

       Може складається враження, що сил не вистачає на освоєння нових вершин знань, але це лише ілюзія. Тут навіть не помічаєш, як відкривається друге дихання і  подібно перетворенню метелика із гусениці - ми покидаємо стереотипи, нав'язані минулим про бібліотекаря ))) Ми - сучасні, і ми можемо все! Навіть стати справжньою людиною-оркестром-хором (звичайно за допомогою сучасних технологій!!!).
       На останок дня опановуємо вебінари. Сервіс Lync дозволяє не просто обмін миттєвими повідомленнями, відеовиклики та мережні наради. Вбудовані функції сумісного доступу до робочих столів і програм, широкі можливості для роботи з файлами, презентаціями, дошками (справжні дівчата дозволили собі помалювати сонечка, смайлики та квіточки ;) ) дають можливість проводити лекції, семінари, конференції з будь-якою кількістю учасників і все це через єдиний інструмент! Скажу відверто, що про такий сервіс  бібліотекарям доводилось тільки мріяти. А сьогодні... Та-да-да-да!!! Зустрічайте Microsoft Lync 2013! Хочете дізнатись про нього більше - тоді вам на  Ярмарок бібліотечних інновацій «Сучасна бібліотека: міст ваш!», що відбудеться 24 липня 2014 р. у Києві в НСК «Олімпійський» . Точка доступу: "ІТ-експрес", вагончик "Lync".
       Найприємніші спогади по закінченні цього насиченого дня - вечірній кінозал)))) Тепла атмосфера, щирі обличчя, посмішка...  День таки вдався!!!

P.S.«Чого тільки не зробиш, заради гарного кадру», – Саша Шлєєнков.

P.P.S.Цитата дня: " Ніколи не скажу слів, які  б не хотіла  почути останній раз в житті."

Коментарі