Сучасний бібліотекар України 2. День п'ятий...

       П'ятий день перебування у тренерському таборі "сучасних" приніс нові сюрпризи. Саме сьогодні ми відвідали Smart cafe "BiblioTech", розташоване в центрі столиці за адресою Саксаганського, 120. Так, ви все правильно зрозуміли. BIBLIO - значить, книги, які ви можете купити в закладі, або просто почитати за чашкою кави. TECH - тобто технології: від бездротового інтернету до необхідної оргтехніки та повністю обладнаних переговорних кімнат. Мінімальна оплата становить 36 грн. Все решта – Інтернет, кава, фреші, печеньки та настольні ігри – безкоштовно. Одним словом, це місце, де можна попрацювати чи зустрітись з друзями у неформальній обстановці, де можна проводити час не тільки із задоволенням а й користю.

     
Саме у  Smart cafe "BiblioTech" відбулася зустріч "сучасних" із представниками молодіжної секції УБА. Оксана Бояринова, керівник секції,  PR-менеджер УБА представила принципи роботи, напрямки діяльності Молодіжної секції та досягнення її учасників. Цікавим стало представлення навчання у Літній та Зимовій школах молодих бібліотекарів, що завершилось феєричним сплеском ідей молодих бібліотекарів.

        До речі свої ідеї презентували члени МС УБА фіналістки  "Сучасний бібліотекар України 2" Ганна Дворна, координатор проекту "Читай! Формат не має значення!", що передбачає три ключові завдання, які будуть реалізовані в бібліотеках України (закупівля сучасних друкованих книжок; підписка на електронну періодику; закупівля електронних читанок для бібліотек України) та Марія Сахарова, куратор проекту буккросинг "Книга в тренді". Наразі буккросинг функціонує між членами Молодіжної секції УБА та постійно поповнюється новими книгами. Всі книги, які функціонують в межах даного буккросингу відмічені спеціальними наліпками з логотипом Секції. Якщо ви бажаєте ознайомитись з «вільними» для читання книгами та дізнатись де знаходиться видання, щоб взяти його на прочитання, завітайте на сторінку проекту в соцмережі "Вконтакте". Саме тут формується база буккросингу та відображаються коментарі читачів.

        Далі був переїзд до Головного тренінгового центру для бібліотекарів на базі Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв, де відбувся тренінг по методиці використання інтерактивних дошок. Дуже багато бібліотек, у яких немає цього ресурсу, дуже хочуть її отримати. Але не скрізь уміють нею користуватися. І справа тут не у вмінні увімкнути апаратуру та нею скористатися. Окрім технічного аспекту, інтерактивна дошка, передбачає аспект методичний. Незнання останнього перетворить дорогий прилад у банальну іграшку, що, напевне, часто і буває. Але наші тренери СіЛ із задоволенням поділились секретами ефективного використання інтерактивної дошки саме у бібліотеці )))

Коментарі