Сучасний бібліотекар України 2. День шостий...

     Сьогодні безмежним талантам бібліотекарів є де розгулятись. Одна із тема шостого дня "Візуалізація даних". ))) Як зобразити надходження бібліотечного фонду, відвідування та кількість користувачів так, щоб це було не просто красиво, а й зрозуміло для пересічної людини. 

     Співвідношення кольорів, види графіків, короткі та влучні висловлювання по конкретній темі - всі параметри та секрети вдалої інфографіки та візуалізації даних на сервісі Іnfogr.am розкрив тренер Роман Кульчицький. 

     Словом,  малюнком та числами сьогодні зображували все - книги, користувачів, кількість зелених рослин (а що, це надзвичайно важливо для створення затишку та комфорту у бібліотеці ;-)). Ми звичайно розуміємо, що якісна інфографіка тільки розпочинає частково використовуватися і розроблятися у бібліотеках, але трохи досвіду, побільше практики - і прекрасні результати не будуть заставляти себе  чекати. Ось, до речі, цікавий приклад інфографіки "Бібліотека майбутнього", розроблена не бібліотекарями, та дуже цікава ))) І ще багато цікавого ось тут )))
      Друга ж половина дня була присвячена його величності графічному зображенні. Як ми пам'ятаємо, сучасний бібліотекар - це особистість багатогранна і майстерно володіти пером Inkscape та GIMP має обов'язково. Не умієте - навчимо, сказав наш тренер Сергій Шагоферов, а не хочете - ...та ні примушувати нікого не доводилось. Чому? Всі із трепетом у серці згадували про майбутню відповідальну роль на Ярмарку. І саме сьогодні ми розробляли наліпки на квитки майбутнього ІТ-експресу. Працювали багато і не покладаючи "мишки" наших ноутбуків ))) І коли на землю спустились перші сутінки сучасні змоги показати свої неперевершені результати! 

      



  Крім того багато говорили про правильний логотип бібліотеки, співвідношення кольорів, секрети справді крутого дизайну.  Так, день був насичений, складний, але і доволі продуктивний )) 
     

Коментарі