Сучасний бібліотекар України 2. День четвертий...

     А далі все цікавіше та цікавіше.... Адже завдання не просто оволодіти тим багажем знань, які підготували нам наші сучасні тренери. За мету стоїть перетворити нас на справжніх тренерів, які ці знання зможуть передати іншим. Четвертий день присвячений тренерській майстерності, яку викладала Людмила Руденок-Кардаш.

     
Які методи тренінгів доцільно використовувати  у своїй діяльності. Що за «звір» такий коучинг, як фасилітатор налаштовує роботу групи у потрібне русло, якими вправами доцільно розпочинати та закінчувати тренінг і скільки кейсів слід підготувати для результативної роботи.
Ми в активних формах ознайомились із циклом Колбі, стилями навчання, особливостями проведення тренінгів для дітей та дорослих.

       Але найцікавіше було далі... Адже нашим групам потрібно було  не просто розробити план проведення тренінгу на конкретну тему, а й під час рольової ігри обіграти вирішення конфліктної ситуації. А їх було безліч!!! І присутність керівництва та колег, коментарі  "експертів", порушення правил та різноманітні "фос-мажорні" ситуації. Як тренеру вийти із таких ситуацій, зберегти витримку, самовладання та здоровий глузд))) А це ой як не просто, повірте на слово!!! Та сучасним бібліотекарям під силу геть усе!

        Справжній  подарунок нас очікував на кінець тренерського дня! Наші супер-тренери СіЛ презентували  футболки, що розроблені для "сучасних" на Ярмарок ))) 

Коментарі