Усі на Ярмарок творчих ідей !!!!!

       19 червня під час літнього клубу бібліотечних менеджерів «Менеджмент якості у бібліотеці», що проходив на базі Хмельницької ЦРБ, смт. Чорний Острів відбувся Ярмарок творчих ідей «Розвиток бібліотечних ініціатив та розширення інформаційного простору для розвитку громад», на якій представлені експозицій інноваційних бібліотечних послуг «Бібліотечні інновації для громади: створюємо майбутнє разом».
      Беззаперечно, як бібліотечним працівникам так і нашим користувачам надзвичайно цікаво ознайомитись із тими інноваційними послугами, які сьогодні надають бібліотечні системи Хмельниччини. Адже сучасні бібліотекарі творчі, креативні, обізнані намагаються втілити в життя надзвичайно багато цікавих ідей, щоб той час, який користувач провів у бібліотеці, був не просто цікавим а й корисним.
      Без сумніву на Ярмарку було багато ідей, які є цікавим, але хочу зупинити свою увагу на проектах, які здобули перемогу (з радістю хочу відмітити той факт, що Віньковецька ЦРБ у ввійшла у цю трійку  ).

     Хмельницька ЦРБ, представила проект «Інтернет на шару», мета якого – за допомогою безкоштовного доступу до Інтернету привабити в бібліотеку користувачів до спілкування через «Skype», на форумах з товаришами з інших областей та навіть країн; пошуку інформації в різних пошукових системах; обмінюватись звуковою і мультимедійною інформацією.
       Хмельницька ЦМБ – проект «Biblio-кроки добрих справ» мав на меті підвищення поінформованості громади м. Хмельницького щодо інноваційних бібліотечних послуг шляхом візуального представлення різноманітних ініціатив та напрямків роботи бібліотек Хмельницької міської ЦБС.

        Старокостянтинівська ЦРБ з проектом «Відкрий для себе сучасну бібліотеку», мала за мету залучити користувачів у бібліотеки за допомогою відео майстер-класів по опануванню різноманітних технологій виробництва сучасних іграшок Тильд та використання техніки – скрапбукінг.

       Віньковецька ЦРБ презентувала громаді інтерактивний проект «Сinema club». Мета даного проекту - урізноманітнення дозвілля дітей та реалізація їхтворчого потенціалу у літній час, набуття користувачами бібліотеки навичок роботи з IT-програмами (відеозйомка, відео- та звукомонтаж тощо); урізноманітнення форм і методів популяризації книги, читання та за допомогою продукції бібліотечної відеостудії «Сinema club».

       Велике спасибі Тамарі Козицькій та всім учасникам Ярмарку за підтримку мого проекту!!!


Коментарі